14. marras, 2022

Marika hakee Vihreiden Naisten hallitukseen!

Tervehdys ystävät!

Olen Marika Paavilainen, 60 -vuotias Espoon Vihreiden Naisten jäsen ja ympäristö- ja osallistumisoikeusaktiivinen lakimies. Olen ollut hieman yli 30 vuotta virkamiehenä Suomessa ja EU:ssa valmistelemassa ja toimeenpanemassa säädöksiä. Minulla on perhe, johon kuuluvat puoliso ja kaksi aikuistuvaa tytärtä sekä lähellä palvelutalossa asuvat iäkkäät vanhempani. 

Haen Vihreiden Naisten hallitukseen, koska 

  1. Vihreillä naisilla on erinomainen poliittinen ohjelma ja jäsenistö, jonka kanssa politiikkaa on hyvä toimeenpanna; 
  2. haluan vaikuttaa valtakunnallisessa organisaatiossa - joka ammentaa voimansa feminismistä ja empatiasta - siihen, että yhteiskuntamme muuttuu tasa-arvoisemmaksi, 
  3. minulla on aikaa hallitustyöhön ja siihen kuuluvaan sidosryhmäyhteistyöhön niin nykyisellä kotialueellani Uudellamaalla, Espoossa ja Helsingissä, kuin myös muualla Suomessa.

Vihreiden naisten hallituksessa haluan vaikuttaa 

  1. keväällä 2023 maan uuden hallituksen ohjelmaan;
  2. Vinan poliittisen ohjelman (2020-2023) toimeenpanoon ja uuden ohjelman rakentamiseen, jolla jatketaan toimintaa muuttaa yhteiskuntaa tasa-arvoisemmaksi kaikille
  3. luonto-, ympäristö- ja ilmastotavoitteiden toteuttamiseen sitkeästi; 
  4. feministisen talousajattelun valtavirtaistamiseen ja jalkauttamiseen ehdotus ehdotukselta; sekä
  5. siihen, että naisten terveys saadaan julkisen terveydenhoidon piiriin kokonaisuutena - eikä viipaleina kuten nyt. Tämä ei ole pois muilta sukupuolilta vaan parhaimmillaan edistää yleistä hyvinvointia. Gynekologisten sairauksien hoidon lisäksi olisi panostettava vahvasti ennaltaehkäisyyn ja laajennettava seulonnat tiedonvälitykseen eri ikäisenä naisena elämisestä. 

- Kannatan ajatuksia neuvoloista, koska se on toimintatapa, jossa ihmiset kohdataan yksilöinä omassa tilanteessaan ja elämänvaiheessaan. Jos vain yksityiset terveysalan yritykset pystyvät tarjoamaan tällaista palvelua (kuten nyt), on laajennettava julkisen ja yksityisen terveyden hoidon yhteistyötä tälläkin alueella. 

Hallitustyössä hyödynnän ammattitaitoani ja kokemustani julkisessa hallinnossa ja poliittisessa yhdistystoiminnassa. Jonkin sortin aktiivi olen ollut aina ympäristöasioissa ja ihmisten osallistumisoikeuksien järjestämisessä. Poliittiseen yhdistystoimintaan lähdin mukaan vuonna 2014, jolloin liityin Vihreisiin Esvinan jäseneksi. Tällä hetkellä olen Espoon Vihreiden hallituksessa, EsViNan hallituksessa, olen osallistunut kuntavaaleihin ja aluevaaleihin, joista sain luottamustoimia. Tämän vuoden loppuun saakka olen Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (HUS) valtuuston 1. varapuheenjohtaja ja sen jälkeen HUS-yhtymän tarkastuslautakunnassa varajäsen. 

Vihreät Naiset ja Visio ovat tarjonneet mahtavaa koulutusta, kokemustietoa ja vertaistukea erityisesti Feministiakatemiassa ja muissa tapaamisissa. Olen päässyt puoluekokoukseen, etkoille ja jatkoille sekä iltaryhmään. Olen ollut kirjoittamassa Esvinan puoluekokousaloitetta, joka hyväksyttiin Joensuussa suuressa salissa, sekä kasapäin blogeja ja kolumneja olennaisista asioista ja tapahtumista (www.olennaista.fi).  

Harrastan poliittisen yhdistystoiminnan ja perhe-elämän lisäksi musiikkia, lukemista, joogaa, pyöräilyä ja kävelyä. Useimmiten kävellessä meditoin, mikä on ihanaa. 

Toivon tulevani valituksi Vinan hallitukseen!

Marika Paavilainen

Espoon Vihreät Naiset, hallituksen sihteeri

Lakimies ja meditoiva kävelijä

Uusimmat kommentit

26.11 | 07:05

Hyvää työtä Marika ja hyvin kirjoitettu. Tämä on hyvä vaihtoehto eri uutiskanavien ja sosiaalimedioiden tuottaman provosoivien näkökulmien vastapainoksi

15.09 | 13:14

Kun kukaan lääkäri ei halua eikä uskalla puuttua asioihin, niin mennään kaikilla rintamilla liian pitkälle. Näitä tarinoita olen kuullut 30 vuotta ja kuulen varmasti jatkossakin. Onnellinen loppu?

Jaa tämä sivu